​Bolivya Devlet Başkan Yardımcısı Choquehuanca, Twitter hesabı üzerinden "Jallalla Palestina/Yaşa Filistin" paylaşımında bulunarak "Hiçbir güç, Filistin halkının hürriyetini yeniden kazanma mücadelesindeki iradesini söndüremeyecek." dedi.

Bolivya Devlet Başkan Yardımcısı David Choquehuanca, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı Filistin'e destek mesajında "Filistin halkının toprak, barış ve özgürlüklerini kurtarma mücadelelerinde tüm dayanışma ve saygımızla Filistin halkının yanında yer aldığımızı And Dağlarından ifade etmek istiyoruz" dedi.

Choquehuanca, Twitter hesabından paylaştığı videoda Siyonist rejimin sivil, kadın ve çocuklara karşı işlediği suçların unutulmaması ve yargılanması gerektiğinin altını çizerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Umutlarla dolu bir kucaklama ve selamlamayla; Filistin yeniden olacak. Tüm dayanışmamızı, saygımızı ve Filistin halkının yanında yer aldığımızı And Dağlarından duyurmak istiyoruz. Uluslararası toplumun bu şerefli ve cesur insanlara karşı işlenen haksızlıkları düzeltme sorumluluğu vardır.

Filistin halkının toprağını, huzurunu ve hürriyetini yeniden kazanma mücadelesindeki ışık ve iradesini hiçbir güç söndüremeyecek. Filistin halkı her zaman tarihine, kültürüne ve toprağına sahip çıkmıştır.

Bu yeni dönemde işgal sona ermeli, Filistinli mülteciler sorunu adaletle çözülmeli, Gazze Şeridi'nin uğradığı müdahale ve sürekli çatışmalar sona ermeli."

Mesajını Bolivya yerlilerinin dilinde "Yaşa Filistin!" anlamına gelen "Jallalla Palestina!" ifadesiyle noktalayan Choquehuanca, Filistin halkının mücadelesini her zaman destekleyeceklerini sözlerine ekledi. (İLKHA)