​Kuzey Koreli lideri Kim Jong Un, ABD'de kim iktidara gelirse gelsin Pyongyang'a yönelik Amerikan politikalarının gerçek doğasının asla değişmeyeceğini söyledi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, devlet tarafından işletilen Kore Merkezi Haber Ajansına yaptığı açıklamada ABD'nin nükleer silahlı ulusunun "en büyük düşmanı" olduğunu ve "Dış siyasi faaliyetlerimiz, en büyük düşmanımız ve yenilikçi gelişimimizin önündeki ana engel olan ABD'yi bastırmaya odaklanmalı ve yeniden yönlendirilmelidir" dedi.

"Düşman güçler, nükleer silahlarını Kuzey Kore'ye karşı kullanmayı düşünmedikçe…"

Kuzey Koreli lideri Kim, "düşman güçler" nükleer silahlarını Kuzey Kore'ye karşı kullanmayı düşünmedikçe nükleer silahları kullanmayacağını sözlerine ekledi.

Kuzey Kore'nin ABD düşmanlığıyla başa çıkabilmek için askeri ve nükleer kapasitesini daha da güçlendirmesi gerektiğini kaydeden Kim, geliştirilme aşamasında olduğunu söylediği son teknoloji silah sistemlerini açıkladı. Bunlar arasında çoklu savaş başlıklı bir füze, su altından fırlatılan nükleer füzeler, katı yakıtlı uzun menzilli füzeler ve casus uydular bulunuyor. (İLKHA)