Esnaf ziyaretleri çerçevesinde HÜDA PAR Van İl Başkanlığı'ndan oluşturulan bir heyet, Peynirciler Çarşısı ve mobilyacı esnafı ziyaret ederken, Tuşba İlçe Teşkilatı ise Eski Marangozlar Sitesi esnafını ziyaret etti.

HÜDA PAR heyeti, esnaf ziyaretleri çerçevesinde Peynirciler Çarşısı ile mobilyacı esnafını ziyaret etti. Ziyaret sonrası heyet adına açıklamalarda bulunan İl Başkan Yardımcısı Fevzi Doğan, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte iş yapamayan küçük esnafın kiralarını dahi çıkaramadığını dile getirdi.

Kış mevsiminde kent esnafının sorunlarının arttığını belirten Doğan, 'HÜDA PAR Van İl Başkanlığı olarak, her hafta Vanlı esnafımızı ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimizden dolayı esnafımız büyük bir teveccüh gösteriyor. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte esnafın sorunları da artmış oldu. Kimi küçük esnafımız kirasını, faturasını dahi ödeyemediğinden dolayı işçi çıkarıyor. Hükümetin bu sorunlardan dolayı küçük esnafı ayakta tutacak çalışmalar yapmasını talep ediyoruz. Ayrıca HÜDA PAR Van İl Başkanlığı olarak da bu sorunların bire bir çözümü noktasında takipçisi olacağız.' şeklinde konuştu.

Diğer taraftan, Eski Marangozlar Sitesi esnafı ziyaretinin ardından konuşan HÜDA PAR Tuşba İlçe Teşkilatı Yetkilisi Faruk Tasan ise 'Tuşba İlçe Teşkilatı olarak, her hafta esnafımızın sorunlarını dinliyoruz. Ziyaret ettiğimiz esnafımızın sorunlarını da kamuoyu ile paylaşmaktayız. Esnafımız son zamanlarda hiçbir siyasinin sorunlarıyla ilgilenmediğinden yakınırken, ilçe teşkilatı olarak kendilerini ziyaret etmemizden oldukça memnun kalıyor. Sorunlarının dinlediğimiz kimi esnafımız kış mevsiminin gelmesiyle sıkıntı yaşadığını, kimisi ise çatışmalı süreçten dolayı halkın tedirgin olmasından iş yapamadıkları söylüyor.' şeklinde konuştu.

Van Olay/Haber Merkezi