VAN - Haftalık esnaf ziyaretleri kapsamında Vanlı esnafı ziyaret eden HÜDA PAR ilçe teşkilatları, esnafın işsizlik sıkıntısı nedeniyle geçen yılın Aralık ayına göre, cirolarının yüzde 40 oranında düştüğünü belirtiler.

Haber Merkezi/Van Olay

HÜDA PAR İpekyolu ve Tuşba ilçe teşkilatları haftalık esnaf ziyaretleri kapsamında, Vanlı esnafın sorun ve sıkıntılarını dinlemeye devam ediyor. Yapılan ziyaretlerle ilgili açıklama yapan ilçe teşkilatları, işsizlik sıkıntılarının hat safhaya ulaştığını, bu yüzden cirolarının yüzde 40 oranında düştüğünü belirtiler.

HÜDA PAR İpekyolu ile Tuşba ilçe teşkilatları haftalık esnaf ziyaretlerinde İpekyolu ilçesi Alipaşa Koçibey Caddesi esnafını ve Eski Marangozlar Sitesi esnafını ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını dinledi.

İpekyolu ilçesi Alipaşa Koçibey Caddesi esnafını ve Eski Marangozlar Sitesi esnafını ziyaret eden ilçe teşkilatları, esnafın son zamanda işsizlik sorunu ile birlikte sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olduklarını ifade ettiler.

Ziyaretleri kapsamında esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen İpekyolu İlçe Teşkilatı Yöneticisi Yavuz Oktuay ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, FETÖ grubunun ülke üzerindeki oyunları ve bölgemizdeki siyasilerin yanlış politikaları yüzünden halkın alım gücünün kısıtladığına dikkat çekti.

Oktuay, 'HÜDAPAR İpekyolu teşkilatı olarak, haftalık esnaf ziyaretlerimiz kapsamında Alipaşa Koçibey Caddesi esnafını ziyaret ettik. Ziyaretimizden memnuniyetlerini bildiren esnaf HÜDAPAR'ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve başarı dileklerinde bulundular. Esnafımız özellikle elektrik kesintilerinden yakınmaktadır. Ayrıca FETÖ ve yanlış siyasetle halkı mağdur eden siyasilerden dolayı, işlerinin iyi gitmediğini dile getirdiler. FETÖ grubunun ülkemiz üzerindeki oyunları ve bölgemizdeki siyasilerin yanlış politikaları yüzünden halkın alım gücü kısıtlanmış ve bu ekonomik gerileme esnafa yansımıştır.' dedi.

Esnafın sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olduğunu belirten Oktuay, 'Son zamanlarda elektrik kesintilerinin gerçekten esnafı ciddi manada etkilediğini, kimi esnafın iş yapamaz duruma geldiğini görüyoruz. Yetkililer Vanlı esnafımızın elektrik kesintilerinden daha fazla mağdur olmaması adına bu konuda çalışma başlatmasını istiyoruz.' diye konuştu.

HÜDA PAR Tuşba İlçe Teşkilatı Yöneticisi Faruk Tasan ise Eski Marangozlar Sitesi esnafını ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı; 'HÜDA PAR Tuşba İlçe Teşkilatı olarak, haftalık esnaf programımız kapsamında esnaf ziyaretlerimiz sürüyor. Bu hafta Eski Marangozlar Sitesi esnafımızı ziyaret ederek sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledik. Esnafımız geçen yılın Aralık ayına göre işlerinin yüzde 30-40 civarında düştüğünü söylüyor. Bu sıkıntı ile birlikte sitede yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı iş yapamadıklarından yakınıyor. Özellikle elektrik kesintilerinden dolayı yetkililerin bir an önce bu soruna müdahale etmesini ve esnafın mağdur olmaması adına çalışma başlatması çağrısında bulunuyoruz.' şeklinde konuştu.