HAMAS, ABD yönetiminin yasa dışı Yahudi yerleşim merkezlerinden tedarik edilecek ürünleri “israil malı” olarak etiketleyebileceği yönündeki karara tepki gösterdi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Sözcüsü Hazım Kasım, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, ülkesinin, yasa dışı Yahudi yerleşim merkezlerinden tedarik edilecek ürünleri “israil malı” olarak ithal edeceğini ilan etmesini Filistin halkına yönelik gerçek bir düşmanlık olarak değerlendirdi.

Kasım, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu kararla ABD yönetiminin, Filistin’e dönük ne denli küstahça politikalar yürüttüğünü gözler önüne serdiğini belirtti.

Pompeo'nun, Filistinlilere yönelik büyük bir düşmanlık beslediğini, işgalci siyonist rejim tarafından işlenen insanlık suçlarını desteklediğini aktaran Kasım, ABD yönetiminin kararının tüm uluslararası yasa ve normlara da aykırı olduğunu vurguladı.

Filistin davasının karşı karşıya kaldığı tehditlerin her geçen gün arttığını belirten Kasım, siyonist işgal rejiminin tehlikeli projelerinin boşa çıkarılması ve direniş için kapsamlı milli bir plan üzerinde uzlaşı yapılması gerektiğini ifade etti.

Pompeo'nun, işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan bir Yahudi yerleşim merkezini ve Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ni ziyaret etmesi büyük tepkilere neden oluştu.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı da işgal altındaki Batı Şeria ve Golan Tepeleri'nde yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim merkezlerinden ithal edilen ürünlerin "israilde üretildi" şeklinde etiketlenebileceği yönünde karar almıştı. (İLKHA)