"Filistin İçin israil'i Boykot Girişimi" olarak bilinen Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar Hareketi (BDS), ABD yönetiminin, işgal rejimine boyun eğmeleri için insan hakları savunucularına yönelik yürüttüğü baskılara karşı direneceğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, Filistinlilere yönelik eylemleri nedeniyle siyonist işgal rejiminin yalnızlaştırılmasını amaçlayan BDS’yi kanser olarak nitelendirip harekete karşı gerekli önleyici tedbirleri alacağını söylemesi üzerine BDS’den tepki açıklaması geldi.

Siyonist işgal rejimi üstündeki ekonomik ve siyasi baskıları artırmaya dönük çalışmalar yürüten BDS, “Trump yönetimi, hareketimizi gözden düşürmek için gayret ediyor. Ancak BDS, en geniş kapsamlı Filistin koalisyonunun önderlik ettiği bir insan hakları hareketidir. Bizler, Filistinliler başta olmak üzere toplumlara yapılan her türlü ırkçılığı reddediyor ve bunun için mücadele ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

Fransa, Türkiye ve Gürcistan ziyaretlerinden sonra Kudüs’e gelen Pompeo, düzenlediği basın açıklamasında, “Küresel çapta eylemler yapan israil karşıtı BDS hareketiyle burayla bağlantılı kuruluşları tespit edip bu tür gruplara yönelik ABD hükümetinin desteğini geri çekmek için derhal adımlar atacağız.” dedi.

BDS hareketinin amacı siyonist işgal rejiminin, Filistin ve Golan Tepeleri’ndeki işgalinin sona ermesi, Filistinli mültecilerin yurtlarına dönüş hakkının kabul edilmesidir. (İLKHA)