Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun Batı Şeria’daki yasadışı bir yerleşim birimini ziyaret etmesinin son derece vahim bir adım olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Batı Şeria’daki yasadışı bir yerleşim birimini ziyaret etmesine tepki gösterdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun, israile gerçekleştirmekte olduğu ziyaret kapsamında bugün işgal altındaki Batı Şeria’daki bir israil yerleşim birimini, ABD’nin de daimi üyesi olduğu BM Güvenlik Konseyi’nin 2334 (2016) sayılı kararı başta olmak üzere, israilin Filistin topraklarındaki yerleşim faaliyetlerinin uluslararası hukuka aykırılığını kayıt altına alan BM kararlarının hilafına ziyaret etmesi son derece vahim bir adımdır." denildi.

"Bu ziyaretin arkasında israilin işgal altındaki Filistin topraklarındaki hukuk dışı eylemlerine meşruiyet kazandırmak amacı yatmaktadır." ifadesine dikkat çekilen açıklamada, "Sorumsuzca atılan bu tür tek yanlı adımlar, israil-Filistin ihtilafının çözümüne yönelik yerleşik uluslararası parametrelere, BM kararlarına ve Filistin halkının hak ve özgürlüklerine halel getiremeyecektir. Bu tür hesaplı eylemler sonuçsuz kalmaya mahkumdur." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamanın sonunda, "Filistinli kardeşlerimizin uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru haklarını korumaya, Filistin’in haklı davasını savunmaya devam edeceğiz." denildi. (İLKHA)