​İçişleri Bakanlığı projesi kapsamında Merkez İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen semire kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kadınlar katıldı.

Van Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadelede görevli polisler tarafından yapılan seminerde, Türkiye'de Uyuşturucu kullanımın hızla yayıldığı ve bağımlılığının önüne geçmek için annelere büyük görevler düştüğü hatırlatıldı.

Van’da en çok kullanılan uyuşturucu maddeleri hakkında bilgi verilen seminerde, madde bağımlısı ve sokak satıcılarının nasıl tespit edildiğine değinildi.

Van’da en fazla eroin ve metamfetamin maddesinin kullanıldığı ve ticaretinin yapıldığı aktarılan seminerde, bu maddelerin diğer uyuşturucu maddelere oranla daha pahalı olduğu kaydedildi.

Seminerde, Van’ın sahip olduğu coğrafi konum itibari ile uyuşturucu sevkiyatı için oldukça önemli bir il olduğu, Van üzerinden diğer illere ve ülkelere ulaşıldığı belirtildi.

Seminerin amacının toplumu ve özellikle anneleri uyararak, uyuşturucu kullanımını azaltmak ve toplumu bilinçlendirmek olduğu vurgulandı.

Seminer sonunda yapılan çekilişle 2 kişiye kitap hediye edildi. (İLKHA)