Yılmaz Sönmez/Vanolay

Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve Van Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Evde Sağlık Hizmeti birimlerinde çalışan personele hizmet içi eğitim semineri verildi.
Van Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Evde Sağlık Hizmeti birimlerinde çalışan personele, kent genelinde Sağlık Bakanlığının Van'da belirlediği hedef olan 2 bin 200 civarında hastanın bakımı için hizmet içi eğitim semineri verildi.
Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen toplantıya Kamu Hastaneler Genel Sekreteri Heybet Semur, Halk Sağlığı Müdürü Yakup İmren, İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz ve sağlık çalışanları katıldı.
Seminerde açılış konuşmasını yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, evde sağlık hizmetleri biriminde çalışan personelin gönüllülük esasları çerçevesinde hareket ettiğini belirterek evde sağlık hizmeti gören hastaların da bakıma ve sevgiye muhtaç kimseler olduğuna dikkat çekti.
Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Heybet Semur ise evde sağlık ve bakım hizmetinin bir hükümet politikası olduğunu ve toplumunun en önemli konularından biri olduğuna değinerek, 'Hem Bakanlığımızın hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, il ve ilçelerde belediyelerin, sosyal güvenlik kurumlarının, çeşitli kurum ve kuruluşların ve STK'ların ilgilendiği toplumun çok önemsediği bir konudur. İlimizde de çok önemsiyoruz.' şeklinde konuştu.
Sağlık Bakanlığının belirlediği hedef olan 2 bin 200 civarında hastayı hedef kitlesi kapsamına aldıklarını ve bunların yüzde 50'sine ulaştıklarını belirten Semur, 'Van'ın nüfusunu bir milyon 100 bin civarında olduğunu düşünürsek, 2 binin üzerinde bir kitlemiz var. Daha önceleri bu hastaların yüzde 30-35'ine ancak ulaşabiliyorduk. Bakanlığımızın hedefi en az yüzde 50 olarak belirlemesinin ardından bizde 2016 yılı sonuna kadar hedef kitlemizi 2 bin 200 olarak belirledik bakanlığımıza aralık ayına kadar bin 100'ü geçeceğimizi taahhüt ettik. Hamdolsun yaptığımız değerlendirmede şu anda bin 200'e yakın hasta sayısına ulaştık. Fakat hedefimiz bu değil. Bizim hedefimiz 2 bini geçmektir' diye konuştu.
Öte yandan, Bölge Koordinatörü Bilge Kaan Kaya'nın konuşmaları ile devam eden seminerin 3 gün süreceği belirtildi.