Anatolia Grup tarafından açılan fuarda, 81 ayrı ilden yaklaşık 50 firmanın stant açmasıyla yöresel lezzetler ve hediyelik eşyalar Vanlılarla buluşturuluyor. Fuar, 1 Kasım’a kadar açık kalacak.

Fuarın açılışında konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Eylül itibariyle fuarların tedbir alınarak yeniden açılabildiğini ifade ederek, “1 Eylül itibariyle şehrimizde bugün 3’üncü fuarımızı açtık. Bugüne kadar düzenlenen fuarlarda da çok şükür bir sorun, sıkıntı yaşamadık. Hem organizasyon firması hem firmalar hem de vatandaşlarımız tedbirlere uydular. Gördüğümüz gibi sosyal mesafe kurallarına riayet edildi. Yoğun ilgi de var. Bu salgın sürecinin getirdiği durgunluk döneminde bu cesareti gösterip fuarda stant açan tüm firmalara teşekkür ediyorum. Hayırlı kazançlar diliyorum’’ dedi.

video

“81 ilden gelen ürünler Vanlılarla buluşuyor”

Bu sene 4’üncüsü açılan Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarının şu anda sadece yerel basın değil ulusal basında da büyük ilgi gördüğünü belirten Anatolia Grup Koordinatörü Özgür Çelik, pandemi koşulları içerisinde Türkiye'de koca koca fuarların, İzmir, Antalya ve Ankara'da açmakta zorlandığını ifade ederek bunu Van’da başarabildiklerini belirtti.

Çelik, “Fuarlar her zaman şehir ekonomisine, şehir dinamiklerine, paydaşları ile birlikte inanılmaz büyük performanslar sağlar. Bu bağlamda biz fuarların Van için çok önemli olduğunu, artık Van’ın bir fuar şehri olmaya başladığını diyordum eski sohbetlerimde. Şu anda Van’ın bir fuar şehri olduğunu düşünüyoruz. Yöresel Ürünler Fuarımızda 81 ilden gelen 7 bölgeden gelen tatlar Vanlılarla buluşuyor. Direk üreticiler bu fuara katılıyor. Karadeniz'in peynirleri süt ve süt ürünleri, Hatay’ın künefesi, Malatya'nın pestili, kayısısı, Gümüşhane’nin pestili, kömesi, Isparta’nın gül ürünleri, Balıkesir'in tahini, Aydın'ın inciri. Yani Vanlılar burada 23 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında 10 gün boyunca lezzetli bir fuar geçirecekler. Lezzetli bir fuar geçirmeleri için Vanlıları 4'üncü kez kapılarını açtığımız büyük Van Fuarına davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Misafirlerimizi HES kodu ile fuar alanına alıyoruz”

Fuar alanında gerekli bütün pandemi tedbirlerinin alındığına dikkati çeken Çelik, şunları söyledi:

“Şu anda 50 firmamız var. Covid-19 sürecine rağmen oldukça iyi sayı bu. Geçmiş yıllarda bu firma sayısı 80-90 arasıydı ama yine şükür. Fuarımızın butik, güzel, temiz, şık olduğunu düşünüyorum. Biz fuarımızın bu sene de yoğun katılımlı fakat nitelikli katılımlı olacağını düşünüyoruz. Pandemi ile ilgili her türlü tedbirimizi aldık. Girişte her gelen misafirimize kolonya ikram ediliyor, maske kontrol ediliyor, ateşi ölçülüyor, sosyal mesafe adımları ayarlanıyor. Girişte oldukça yoğun bir kontrolden geçiyoruz içeri girmek için. HES kodunda sıkıntılı olan bir misafirimiz olursa, fuar alanına olamayacağımızı belirtiyoruz. Geçmiş fuarlarda koridor genişlikleri ortalama 4-5 metreydi, bu fuarımızda koridor genişliğimiz 10 metre. Yani insanlar rahat rahat gelsinler, alışveriş yapsınlar diye koridor genişliklerimizi de oldukça fazla bırakmaya çalıştık.”

Açılışa AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Van Vali yardımcıları Mesut Ozan Yılmaz ve Ömer Faruk Canpolat, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)