Cinsi sapkınların da aile kurma hakkı olduğunu ve bu sapkın birlikteliğin yasalarla güvence altına alınması gerektiğini söyleyen Katolik Hristiyanların lideri Papa Franciscus'a tepkiler dinmiyor.

Katolik Hristiyanların lideri Papa Francis, cinsel sapkınların birlikte olabileceği yönünde skandal bir açıklamada bulundu.

Francis ilgili açıklamayı, çekilen uzun metrajlı bir belgesel için verdiği röportajda yaptı. Francis'in açıklamaları, "Francesco" isimli belgesel premierini çarşamba günü Roma Film Festivali'nde yapınca ortaya çıktı.

Francis burada " Cinsi sapkınların da aile kurma hakkı olduğunu ve bu sapkın birlikteliğin yasalarla güvence altına alınması gerektiğini" belirtti. Francis "Onlar Tanrı'nın çocuklarıdır ve bir aile hakkına sahiptir. Kimse dışlanmamalı veya bu yüzden üzülmemelidir." ifadelerine yer verdi.

Francis, Buenos Aires Başpiskoposu olarak görev yaptığı dönemde de cinsi sapkınlar için hukuki birliktelik sağlanmasını desteklemiş ancak Papalık görevi sırasında bu sapkınlığı daha önce destekleyen bir açıklama yapmamıştı.

Şubat ayında, rahiplere yönelik evlilik yasağından vazgeçmeyerek tepkilere neden olan Papa Franciscus'un, cinsi sapkınlığa sözde "merhamet" duygularıyla sahip çıkması "rahiplerin cinsi sapkınlar kadar değerlerinin olmadığı" yorumlarına neden oldu.

"Bunlar Allah'tan başka hahamlarını, rahiplerini ve Meryem oğlu Mesih'i Rabb edindiler." (Tevbe, 31) ayetini hatırlatan sosyal medya kullanıcıları, tahrif de olsa ilahi hiçbir dinin cinsel sapkınlığa onay vermediğini, bu yönde karar alan Francis gibi sözde din adamlarına tepki gösterilmesi gerektiğini belirttiler. (İLKHA)