21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, gazeteciliğin dünyanın en zor ve fedakârlık isteyen mesleklerden biri olduğuna dikkat çekti.

Dünya üzerinde gelişen olayların gündeme taşınmasının ve insanların en doğru şekilde bilgilendirilmesinin çok önemli bir görev olduğuna vurgu yapan Gül, özelde Bitlis, genelde de tüm basın emekçilerinin gününü tebrik etti.

Bilgi kirliliğinin zirve yaptığı bir zaman diliminde, hakikatlerin yalan ve çarpıtmaların gölgesinde bırakıldığına dikkat çeken Gül, bu durumda hakikatin ortaya çıkmasında asli görevin yine gazetecilere düştüğünün altını çizdi.

Açıklamasında Gül, "Gazeteci kimliği ile hareket eden her bir birey doğru, tarafsız, hakkaniyet ölçüsü içerisinde hareket ederek adaletin aydınlık yüzünün karanlığa mahkûm edilmesine müsaade etmemelidir. Basın mensupları, görevlerini icra ederken hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, bireylerin temel hak ve hürriyetlerine saygılı olmalıdır. Zor şartlarda görevini icra eden gazeteciler, toplumun gören gözü, işiten kulağı, haykıran sesi olmalıdır. Gazeteciler kaleminden akan mürekkebin adalet olması gerektiğine inanıyoruz. Bu duygu ve temennilerle tekrardan 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü tebrik ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)