İşgalci Siyonist rejim, Batı Şeria'da 2 bin 166 yerleşim biriminin inşa edilmesini onaylayarak toprak gaspını sürdürdü.

İşgalci rejimin medya kaynaklarına göre; Siyonistlerin Yüksek Planlama Konseyi, Batı Şeria'da 2 bin 166 yerleşim biriminin inşa edilmesini onayladı.

Konseyin, söz konusu toprak gaspını sürdüreceği ve 5 binden fazla yasadışı yerleşim biriminin inşası için yarın bir oturum daha düzenleyeceği belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde işgalci rejim, Beytüllahim'in batısındaki Wadi Fukin köyünde, Filistin topraklarında inşa edilen "Tzur Hadassah" yerleşimine yüzlerce yasa dışı yerleşim birimi inşa edilmesini onaylamıştı.

Siyonist Yediot Aharonot gazetesine göre; yeni yasadışı yerleşim birimleri, "Ali, Nokdim, Ma'aleh Mikhmas, Fduil ve Yakir" dahil olmak üzere çeşitli yerleşim birimlerini kapsıyor.

Ayrıca "Beytar İllit" yerleşkesine 1000'den fazla yasadışı inşa gerçekleştirilecek.

İşgal rejimi öte yandan, işgal altındaki Kudüs'teki "Gilo" yerleşimine 560, "Har Barkha" yerleşimine 286, "Einaf" yerleşimine 181, "Kedem" yerleşimine 120 ünite bina inşasını onaylayacak.

Siyonist işgal rejimi, 1967'den beri yasadışı yerleşim yeri inşası ve genişletme politikasını sürdürüyor. İşgalciler bu kapsamda şu ana kadar 600 binden fazla Siyonist Yahudiyi gasp ettikleri topraklara yerleştirdi. (İLKHA)