​Çocukları PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturan aileler evlat nöbetini gece de sürdürme kararı aldılar.

Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinden Diyarbakır’a gelerek HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan aileler, 407 gündür bulundukları kapının önünde bundan sonra geceleri de ayrılmayacaklarını belirttiler.

Evlat nöbeti tutan ailelerden Mehmet Emin Coşkun'un oğlu İbrahim Coşkun’un dün 5 arkadaşıyla beraber PKK’den kaçarak teslim olmasının ardından bugün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde ailesiyle buluştu. Buluşmanın ardından ümitleri artan aileler evlat nöbetlerini sürdürüyorlar.

Evlat nöbetini ilk başlatan ailelerden biri olan Rauf Biçer, bir yıldan fazla bir süredir evlat nöbetini sürdürdüklerini hatırlattı.

Biçer, "Şimdiye kadar sadece gündüz buradayken bundan sonra geceleri de nöbet tutacağız. Çünkü silah zoruyla çocuklarımıza ‘Kendi isteğimizle gittik. Anne babamız oradan kalkıp AK Parti binası önünde otursunlar, barış istesinler’ cümlelerini söylettiriyorlar. Eğer onlar barış diyorlarsa bu kavramın adresi burasıdır. Nitekim bizler barış ve kardeşlik için buradayız. Madem barış istiyorlarsa evlatlarımızı göndersinler, bizlere teslim etsinler." dedi.

"Evlatlarımızı götürüp petrol kuyularının bekçiliğini yaptırıyorlar"

Biçer, "Barışı istemeyen PKK ve HDP’dir. Bunlar Amerika, israil ve Ermenilere hizmet ediyorlar. Evlatlarımızı götürüp neden Amerika’nın uşaklığını veya petrol kuyularının bekçiliğini yaptırıyorlar? Bizler bunu kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Oğlum, son ayrıldığı bu kapıya dönmeyinceye kadar buradan kalkmayacağım"

Çektiği acıdan dolayı gece-gündüzünün bir olduğunu söyleyen Özgür Ödümlü’nün annesi Latife Ödümlü, "Oğlum bu kapıdan (HDP binası) çıktı ve tekrar bu kapıya gelmeyene kadar HDP binası önünden ayrılmayacağım. Bu anne ve babalar burada perişan şekilde evlatlarını istiyorlar. Bizim tek isteğimiz evlatlarımıza kavuşmaktır." şeklinde konuştu.

Her hastalığın devası varken çektikleri acının dermanının olmadığını dile getiren Ödümlü, "Gelip bize evlatlarımızı götürmediklerini, tam aksine bizim, çocuklarımızı sattığımızı söylüyorlar. Artık ne diyeceğimizi şaşırmışız. Evlatlarımızı almadığımız sürece buradan ne gece ne de gündüz ayrılmayacağız. 19 evladımız teslim oldu, inşallah bizim de çocuklarımız gelir ve evimize beraber döneriz." diye belirtti. (İLKHA)