Hatay'ın Belen ilçesinde başlayan, Arsuz ve İskenderun'a sıçrayan orman yangında evleri yanan vatandaşlar, yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Orman yangını nedeniyle evlerinden tahliye edilen vatandaşlar, yangının kontrol altına alınmasının ardından evlerine geri döndü.

video

AFAD'ın verilerine göre, 542 vatandaş evlerinden tahliye edilmişti. Evlerine geri dönen vatandaşlar, yangın nedeniyle evlerinin kullanılmaz hale geldiğini, kış mevsimi gelmeden önce kendilerine yardım yapılmasını istiyor.

Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi TOKİ ve İssume bölgesinde bulunan evlerde ikamet eden vatandaşlar, yangından etkilenen evlerinin onarılmasını istiyor.

Sarımazı Mahallesi'nde ki evler, ormanlık alanlara yakın olduğu ve binaların çevresi çam ağaçları ile çevrili olduğundan dolayı rüzgârın da etkisiyle kısa sürede yangının binalara sıçradığını belirten Erkan Gül, yangın nedeniyle evini terk ettiğini söyledi.

Gül, "Mal yanarsa yansın diyerek canımızı kurtarmanın derdindeydik. Evimizi kredi karşılığında almıştık. Daha kredi borçlarını ödüyorum. Maddi olarak tek varlığımız evimizdi oda şu anda kullanılamaz durumda. Ailemle beraber perişan durumdayız." diyerek yetkililere seslendi.

Mustafa Güllebağdur ise evlerine yakın olan çam ağaçlarını daha önce kesmek istediğini fakat o dönemde yetkililerin izin vermediğini söyledi.

Evlerinin etrafında bulunan çam ağaçları nedeniyle apartmanın yandığını aktaran Güllebağdur, "Ormanlar hayattır fakat bizde canız. Yerleşim yerlerine yakın olan ağaçların tedbiren kesilmesi lazımdı. Evimizin elektrik ve su tesisatına kadar birçok malzeme zarar gördü. Can kaybı olmamasına sevindik." şeklinde konuştu.

Geçimini sokaklardan kâğıt toplayarak sağlayan ve tek başına kiracı olarak kaldığı evde ikamet eden Veli Ayyıldız, "Eğer odada uyuyor olsaydım belki de hayatta olmazdım. Bir başıma hayata tutunmaya çalışıyorum. Kiracı olarak kaldığım bu evde kendimi kurtarabildiğim için Rabbime şükrediyorum. Maddi durumum olmadığından bu zararın altından tek başıma kalkamam." dedi.

Yangını önceden fark eden komşularının ikazlarıyla evini boşaltan Hakan Güllebağdur ise eşini ve çocuklarını alarak ablasının evine geçici olarak yerleştiklerini ifade etti.

"İtfaiye ekipleri söndürdü ama evimizin üçte biri kullanılamaz hale geldi." diyen Hakan Güllebağdur, yıllarca çalışıp biriktirdiğiyle ev aldığını, bir anda çıkan yangınla evinin kullanılmaz hale geldiğinin altını çizdi. (İLKHA)