Her fırsatta Filistinlilerin hayatını zorlaştıran siyonist işgal rejimi, Yahudilerin en kutsal günü sayılan "Yom Kippur" (Kefaret günü) bayramı nedeniyle işgal altındaki Kudüs’e girişlerin yapıldığı önemli kapıları kapattı.

Siyonist işgal rejimi, işgal altındaki Kudüs'ün kuzeydoğusundaki El-İseviyye beldesi ve es-Sevri mahallesinin girişlerine beton bariyerler yerleştirerek giriş çıkış kapılarını kapattı.

Cok sayıda işgal rejimi askerinin, Mescidi Aksa'nın da içinde yer aldığı Doğu Kudüs'ün "Eski Şehir" bölgesinde bulunan El-Esbat (Aslanlı) Kapısı'nda toplandığı, Filistinli vatandaşların kimlik kontrolünü yaptığı ve Aksa’da namaz kılmak isteyenleri engellediği bildirildi.

İşgal rejimi, zaman zaman Yahudi bayramları sebebiyle işgal altındaki Kudüs’e tüm giriş çıkışları kapatıyor. Bu bağlamda bazen haftalarca şehre giriş ve çıkış yapılamıyor.

Diğer taraftan işgal rejimi, Filistinli kanaat önderleri, hatipler, vakıf görevlileri ve vatandaşlara Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezaları vererek Mescidi Aksa’yı savunmasız bırakmayı ve mukaddes değerlerimizi Yahudileştirmeyi amaçlıyor. (İLKHA)