Van’da hasta kızlarının tedavi bakımını yapamadıklarını ve yaşadıkları evlerin hasta kızlarının sağlığı için iyi olmadığını belirten Durmaz ailesi, yetkili ve hayırseverlerden yardım talep etti.

Edremit ilçesine bağlı Selahaddin Eyyubi Mahallesi’nde ikamet eden ve hasta çocuğuna baktığı için 5-6 yıldır çalışamadığını belirten baba Mehmet Durmaz, kızı Esran’ın yatalak olduğunu ve Van’daki doktorların kızının hastalığına çare bulamadığını ifade etti.

Kızının gözünün önünde erdiğini ve elinden hiçbir şey gelmediğini ifade eden Durmaz, kaldığı evin rutubetli olduğunu ve kışın su damlattığını belirterek, kızın sağlığı için elverişli olmadığını söyledi.

Kızını 4 senedir Ankara’ya götürüp getirdiğini belirten Durmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Ankara’da kızıma böbrek yetmezliği var dediler ve ilaç tedavisi uyguladılar. Ankara’daki doktorlar 2 ayda bir Ankara’ya gitmem gerektiğini söylediler. Bu süre zarfında uyguladığımız ilaçlar fayda vermedi. Van’daki doktorlar da aynı şeyleri söylüyorlar. Kızın böbrek yetmezliği var diyorlar. Bende perişan durumdayım. Kızımdan dolayı da çalışamıyorum. Günde 4 defa evde diyalize bağlıyoruz. Bundan bir süre önce kızım kalp krizi de geçirdi. Hastaneye yetiştirene kadar kalbi durmuştu. Allah’a şükür doktorların müdahalesi ile çocuğum hayata döndü. 2-3 ay da yoğun bakımda kaldı. Evde tedavisine devam ediyoruz ama yiyemiyor, içemiyor ve konuşamıyor. Burnundan mama verip besliyoruz. Midesinde sıkıntı olduğu için de yediği şeyleri de kusuyor. Van’da kızıma bakacak doktor yok. Hangi bölüme götürsem doktor yok. Diğer illere sevk istiyorum onu da vermiyorlar. Bana ‘Doktorlar gelene kadar hastanı eve götür.’ diyorlar. Nefroloji doktoru kızımın hastalığından anlamıyor ve başka bir şehre gitmemiz gerektiğini söylüyor ama ben imkânsızlıktan dolayı gidemiyorum."

“Kızım gözlerimizin önünde eriyor”

Durmaz, “Evde 6 kişiyiz ve elimden hiçbir şey gelmiyor. Bana başka bir ilde bir ev verilse kızımı oraya götürüp tedavisini yapabilseydim. Şu an önemli olan bir ev ve iştir. Ben 5-6 senedir çalışamıyorum. Çocuğumla ilgileniyorum. Babam ve kardeşlerim de bana yardım etmiyor. Sosyal Yardımlaşma Vakfı il dışına gittiğimde bana 300-400 TL gibi bir para veriyor ama o da yetmiyor. Yetkili ve hayırseverlerden yardım talep ediyorum. Kızıma yardımcı olsunlar. Durumum çok kötü. Evim de hem kira hem de kızımın sağlığı için elverişli değil. Rutubetli ve kışın damlıyor. Kiramı da ödeyemiyorum. Kızımı daha iyi bir eve götürüp bakacak maddi durumumda yok. Kızımın bakıcı maaşı da durdurulmuş. Biz doktoru olan ve kızımı tedavi edebileceğim bir yere gitmek istiyoruz. Kızımız gözlerimizin önünde eriyor ve biz hiçbir şey yapamıyoruz.” dedi. (İLKHA)