Siyonist işgal rejimi sözde Başbakanı Netanyahu'nun işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için 5 bin yeni konut inşa edilmesine onay verdiği açıklanmşıtı.

Bunun üzerine HAMAS hareketinin sözcüsü Hazım Kasım, dün yaptığı açıklamada, "İşgal rejiminin Batı Şeria'da binlerce yerleşim birimi inşa edilmesine onay vermesi, normalleşme anlaşmalarını imzalayan tarafların ilhak planını normalleştirme karşılığında durdurma konusunda yaydığı yalanları yansıtıyor." ifadelerine yer verdi.

Yaptığı açıklamada Kasım, bu sömürgenin sürdürülmesinin işgal rejimi ile normalleşme anlaşması imzalayanların işlediği suçların boyutunu gösterdiğini belirtti.

Ayrıca Kasım, işgalciler ile normalleşme anlaşmaları yapan Arap devletlerini, "normalleşme anlaşmalarının işgal rejimini Filistin halkına karşı daha fazla suç işlemeye teşvik edeceğine" dair uyardıklarını söyledi.

Siyonist işgal rejimi, 15 Eylül'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle BAE ve Bahreyn ile ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı. (İLKHA)