Yapmış olduğu hayırlı hizmetlerle tanınan Van Umut Kervanı, her ay olduğu gibi eylül ayında da ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulundu.

Pandemi sürecinde de yardımlarına devam ettiklerini belirten Van Umut Kervanı Tespit Komisyonu Başkanı Sait Koç, Kurban Bayramı ve sonrasında yüzlerce aileye ulaştıklarını, yardımda bulunan esnaf ve hayırseverlere teşekkür etti.

video

Koç, "Kurban Bayramı'nda yaklaşık 600 aileye kırmızı et yardımında bulunduk. Bununla beraber yaklaşık 20 ailemizin çocuklarına da bayramda giysi yardımında bulunduk. Tabi ki bu yardımlarımızı hayırsever esnaf kardeşlerimizin yardım ve destekleri ile gerçekleştirdik. Biz sadece köprü görevini görmekteyiz. Eylül ayı içericisinde de yaklaşık 200 aileye gıda yardımında bulunduk. Bu gıda yardımlarının yanında bayramda et almamış olan ailelerimize et dağıtımlarımız da devam ediyor. Bununla beraber 30 ailemizin de günlük ekmek ihtiyacını karşılıyoruz. Ayrıca 10 ailemize de mobilya, beyaz eşya, koltuk takımı gibi eşya yardımında bulunduk. Bu hayır faaliyetlerinde emeği geçen esnaf ve hayırseverlerimizin Allah birini bin etsin. Allah hepsinden razı olsun inşallah." ifadelerini kullandı.

"Coronavirus tedbirlerine riayet ediyoruz"

Pandemi nedeniyle hem kendi hem de yardım ulaştırdıkları ailelerin sağlıklarını korumak için titiz davrandıklarını dile getiren Koç, şunları söyledi:

"Yaptığımız yardım faaliyetlerine pandemi dolayısıyla daha çok dikkat etmeye çalışıyoruz. Hem kendi sağlığımız için hem de muhtaç ailelerimizin sağlığı için gerekli tedbirleri alarak bu çalışmaları yapıyoruz. Evlere götürdüğümüz yardımlarda ve dernekte dağıttığımız yardımlarda da dikkatli davranmaya çalışıyoruz. Rabbim bu konuda emeği geçen hayırseverlerimizden, esnaflarımızdan razı olsun. Hakikaten de bu pandemi nedeniyle büyük sıkıntı çeken insanlarımız var. Biz de elimizden geldiği kadarıyla ihtiyaç sahibi ailelerimizi yalnız bırakmamaya çalışıyoruz."

İhtiyaç sahibi ailelerle ise, kendilerine yapılan yardımdan dolayı Van Umut Kervanına ve hayırseverlere teşekkür ettiler.