​Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 156 ülkenin katıldığı Coronavirus (Covid-19) 'Aşıları Küresel Erişim Programı'na Çin, Rusya ve ABD'nin henüz katılmadığı bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Sözcüsü Margaret Harris, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Toplamında 156 ülkenin dahil olduğu COVAZ programına ilişkin açıklama yaptı. Harris, dünya genelinde ülkelerin üçte ikisinin programa katıldığı, Çin, Rusya ve ABD'nin henüz katılım sağlamadıklarını ifade etti.

Bazı ülkeyle görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Harris, gelecek günlerde daha fazla ülkenin bu programa katılacağını kaydetti.

Dünya genelinde Covid-19 aşısı konusunda endişeler olduğuna dikkati çeken Harris, "Kesinlikle güvenli olduğu kanıtlanana kadar hiçbir aşıyı onaylamayacağız veya doğrulamayacağız. Aşının, etkili olmasının yanı sıra en yüksek güvenlik standartlarını da geçmesi gerekiyor." dedi.

Harris, WHO'nun salgına karşı "dayanışma" çağrısını yineleyerek, pandemiye karşı birlik olunması gerektiğini belirtti. (İLKHA)