Siyonist işgal rejimine ait Damon zindanında tutulan ve sayıları 20'yi bulan Filistinli çocuk esirlerin çok kötü şartlarda tutuldukları ifade edildi.

Esirler ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti tarafından yapılan açıklamada, Damon zindanında esir tutulan çocukların kasıtlı bir şekilde ihmal edildiği ve çok kötü şartlarda tutulduğunu belirtti.

Heyet tarafından yapılan açıklamada, çocuk esirlerin tutulduğu bölümün insan hayatı için hiç uygun olmadığı, çocuk esirlerin yetersiz hava ve ışıksız ortamlarda tutulduklarına dikkat çekildi.

Açıklamada, söz konusu bölümde çok kötü kokunun hâkim olduğu, koğuşlardaki odaların haşeratla, farelerle ve hamam böcekleriyle dolu olduğu ve kapılarının da olmadığı vurgulandı.

Esirler ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti, zindan yönetiminin aynı zamanda çocukların banyo yapması için sıcak su göndermediğine dikkat çekti.

Odalar arasındaki geçiş koridorlarının çok dar olduğu ve zeminin düz olmadığı belirtilen açıklamada, "Yeni tip Coronavirus'un yayılmasından sonra durum daha da tehlikeli hale gelmiş ve gardiyanlarla direk irtibatlar gerçekleşmesi sebebiyle bu çocuk esirlerin hayatları daha fazla risk altına girmiştir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)