HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Filistinli direniş gruplarının aralarında uzlaşmasının, Ortadoğu'da kurulmak istenen "siyonist israil projesini" tarihin çöplüğüne gömeceğini belirtti.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Filistin Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Ebu Nidal el-Eşkar başkanlığındaki heyetle bir araya gelen Heniyye, Filistin davasının karşı karşıya kaldığı sorunlar hakkında açıklamalarda bulundu.

HAMAS lideri Heniyye'nin basın ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu görüşmede, ABD yönetimi tarafından sınırsız bir şekilde desteklenen "siyonist israil projesinin" başarısızlığa uğratılması adına Filistinliler arasında birliğin tesis edilmesinin önemi üzerinde duruldu.

Açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın ev sahipliğinde Beyaz Saray'da düzenlenen törenle siyonist işgal rejimi ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn arasında imzalanan sözde normalleşme anlaşması başta olmak üzere, Yüzyılın Anlaşması ve işgal altındaki Batı Şeria’nın ilhak planı ile başa çıkmanın tek yolunun direniş olduğu konusunda görüş birliğinin ön plana çıktığı ifade edildi.

Taraflar, Filistin halkına her türlü baskı ve şiddeti reva gören işgalci rejim ile normalleşmeyi kınayarak, bunun İslam âlemine karşı darbe niteliğinde olduğunu vurguladı.

İsmail Heniyye, 27 yıl aradan sonra ilk defa ziyaret ettiği Lübnan'da yoğun temaslarda bulunuyor.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, Lübnan'da 483 binden fazla Filistinli mülteci yaşıyor ancak kayıtlı olmayanlarla birlikte bu rakamın 600 bine kadar çıktığı söyleniyor. (İLKHA)