Siyonist işgal rejimi ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn arasında varılan sözde 'ilişkilerin normalleştirilmesi'ne yönelik anlaşmalar, Trump'un ev sahipliğinde Beyaz Saray'da düzenlenen törenle imzalandı.

Varılan ihanet anlaşmasına İslam ülkelerinden tepki gelmişti. Sözde ilişkilerin normalleşme anlaşmasına tepki gösteren İslam ülkeleri, anlaşmayı işgal altındaki Filistin'e ve Filistin davasına ihanet olarak nitelendirmişti.

Gösterilen tüm tepkilere rağmen Siyonist işgal rejimi ile BAE ve Bahreyn arasında varılan anlaşma için ABD'de resmî tören düzenlendi.

Törene ABD Başkanı Donald Trump'un yanı sıra Siyonist işgal rejimi sözde başbakanı Binyamin Netanyahu, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ve Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani katıldı.

Resmi imza törenin ardından Siyonist işgal rejimi, BAE ve Bahreyn, "Abraham Accords (İbrahim Anlaşması)" adı verilen metne de ortak imza attı.

Neler yaşanmıştı?

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos'ta Siyonist işgal rejimi ile BAE'nin, 11 Eylül'de ise, Siyonist işgal rejimi ile Bahreyn'in "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu. (İLKHA)