Siyonist işgal rejimi ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) üst düzey heyetler, ABD'nin başkenti Washington DC'de bugün bir araya gelecek.

ABD Başkanı Donald Trump'ın arabuluculuğunda ilişkilerini normalleştirme kararı alan siyonist işgal rejimi sözde başbakanı Binyamin Netanyahu ve BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed en-Nahyan da imza töreni için Washington'da olacak.

BAE'nin siyonist işgal rejimi ile ilişkilerini normalleştireceğini duyuran Bahreyn'in Dışişleri Bakanı Abdullatif ez-Zayani de imza törenine katılacak. Bahreyn'in İçişleri Bakanı Raşid bin Abdullah el-Halifa, yaptığı yazılı açıklamada "israille ilişkilerin normalleşmesi, İran'dan gelen tehditlerin arttığı bir dönemde ABD ile stratejik ilişkilerimizin gelişmesine de katkı sağlayacak. İran, baskıcı bir yöntem izlemeyi tercih etti ve bizim iç güvenliğimize zarar veren ciddi bir tehdit olmaya başladı." iddiasında bulundu.

Bahreyn ve BAE, siyonist işgal rejimi ile normalleşme anlaşması imzalayacak 3 ve 4'üncü Arap ülkeleri olacak. 1979 yılında Mısır, 1994 yılında da Ürdün, siyonist işgal rejimi ile diplomatik ilişki kurmuştu. (İLKHA)