Kemalist zihniyete sahip olan Cumhuriyet ve Sözcü gazeteleri, İslam dini ve İslami eğitime karşı olduklarını her fırsatta attıkları nefret dolu manşetleriyle ortaya koyuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 11. sınıf öğrencilerine dağıttığı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında ölen kişinin nasıl yıkanıp kefenleneceğinin yer aldığı kitabı manşetlerine taşıyan gazeteler, bunu bir "skandal" gibi göstermeye çalıştı.

DHKP-C sevicisi Ali Ekber Ertürk imzalı haberin spotunda, "Devletin liselilere dağıttığı ders kitabında bunlar var. 11. sınıf “Din” kitabındaki 37 sayfalık ünitede, tabut, cenaze ve mezarlıkla ilgili 9 fotoğraf yer alırken, kefenleme ayrıntılı anlatıldı. Veliler, şaştı kaldı." ifadelerine yer verildi.

Haberi okuyanlar, iki gazetenin bu cahilliğine hem tepki gösterdi hem de alay konusu yaptı.

İki gazetenin İslam'a düşmanlıklarını sergilemek için gülünç duruma düştüğüne dikkat çeken sosyal medya kullanıcıları, "28 Şubat" dilini aratmayan bu manşetlerin artık çok geride kaldığını ifade ettiler.

Haberde yer alan "Veliler, şaştı kaldı" ve "Biz bile okuyunca ürktük" ibaresini destekleyen hiçbir veli ifadesinin dahi yer almadığına dikkat çeken kullanıcılar, çünkü söz konusu kitapta bahsi geçen derslerin verilmesinden daha doğal bir şeyin olmadığını belirtti.

Sosyal medya kullanıcıları, "Sözcü çok haklı! Bu konular din kitabında mı anlatılır? Coğrafya, Kimya ya da Fizik kitabına konulmalı…" diyerek iki gazeteyi tiye aldılar. (İLKHA)