Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Lübnanlı liderler ve yetkililerle bir araya gelmek üzere Lübnan'a gidecek.

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) Lübnan temsilcisi Ali Bereke, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin, Lübnanlı liderler ve yetkililerle bir araya geleceği resmi bir ziyaret için yakında Lübnan'a geleceğini açıkladı.

Hamaslı yönetici Bereke, “Hamas hareketinin lideri İsmail Heniyye beraberindeki heyetle, Beyrut’a varmak üzere. 27 yıllık ayrılıktan sonra Lübnan’a gelecek olan Heniyye kardeşime şimdiden hoş geldin diyoruz.” dedi.

Bereke, Heniyye başkanlığındaki Hamaslı heyetin, önümüzdeki günlerde Lübnan’da düzenlenecek olan Filistinli grupların temsilcilerinin hazır bulunacağı toplantıya katılacağını kaydetti.

Hamas’ın Lübnan temsilcisi Ali Bereke, Heniyye ve beraberindeki heyetin, Lübnanlı devlet yetkilileri ve Hizbullah’ın yöneticileri ile bir araya gelerek, bölgedeki sıcak konuları, Lübnan-Filistin ikili ilişkilerini ve Filistin davasını tasfiye etmeyi amaçlayan planlara karşı atılacak adımları ele alacağına vurgu yaptı.

Son olarak Bereke, Hamas hareketinin, Filistin halkının sorunlarını çözüme kavuşturmak ve siyonist işgal rejiminin gasp ettiği haklarını geri almak için hem içerde hem de dışarda olağanüstü gayretler içerisinde olduğuna dikkat çekti.

Heniyye, İlerleyen günlerde Filistinli grupların genel sekreterlerinin bir araya geleceğini söyleyerek, grupların yöneticilerinin, ulusal bir program ve mücadele stratejisi geliştirme konusunu ele alacaklarını kaydetmişti. (İLKHA)