Etkinlikler, Akköprü Mezarlığı'nda şehitlerin kabirleri başında düzenlenen törenle başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Ömer Keskin ve törene katılanlar şehitler için dua etti.

Daha sonra Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, eşi Meral Bilmez ve beraberindekiler, Tuşba ilçesindeki Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı’na şehitler anısına fidan dikti.

video

Etkinliklere İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, vali yardımcıları, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Hamdullah Şevli, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, şehit aileleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Etkinlikler kapsamında Nurşin Camii’nde mevlit programı düzenlendi. Programa Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ ve yetkililer katıldı. Kur’an-ı Kerim ve mevlit okunduktan sonra, program ilahi ve ezgilerle devam etti. Program yapılan dua ile son buldu.

Ardından İskele Öğretmenevi önünde toplanan vatandaşlar meşalelerle 15 Temmuz Parkı’na kadar yürüdü.

Parkta şehitler için Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Programda konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, şunları söyledi:

“Ülkenin bağımsızlığına kasteden hain darbe girişimine karşı, Edirne’den Hakkâri’ye, Sinop’tan Hatay’a bir bütün olarak meydanlara inerek, bu hain darbe girişimini ve arkasındakileri başarısız kıldı. Bağımsızlığımızı, birliğimizi tekrar tesis etti. 4 yıldır her 15 Temmuz’da Türk milleti meydanlardadır.

4 yıl önce Beşyol Meydanı'na inen Van halkı yine aynı heyecan ve duyguyla, ülkesine, devletine, birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine sahip çıkmak için bugün tekrar İskele Meydanı'nda ve İskele Caddesi’nde bir araya gelerek, birliğin ve beraberliğin teminatı olduğunun, bu ülkenin bağımsızlığının arkasında olduklarını dost ve düşmen herkese ilan ettiler. Onun için Van halkına teşekkür ediyorum. Bugün burada olan herkese teşekkür ediyorum. Programı ayarlayan, tertipleyen bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daimî eylesin. Bu ülkenin birliğine ve beraberliğine kasteden başta FETÖ olmak üzere bütün şer odaklarını Rabbim Kahhar sıfatıyla kahretsin inşallah. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin” (İLKHA)