Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, tağşiş ve taklitle mücadele konusunda cezai yaptırımları yükselten bir paketi TBMM gündemine getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Taklit ve tağşişli ürünlere yönelik yasal düzenleme hazırlıklarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Pakdemirli, kanunların aslında yeterli olduğunu vurgulayarak, "Kanun 'tağşiş ve taklit yapamazsın' diyor. Ancak cezai müeyyidelerde eksik var, görünen o. Yasa tasarısı çalışması yaptık ve Meclis'imize gönderdik. Meclis'imiz de bununla ilgili yasa tasarısını olgunlaştırdı. İnşallah bu meclis dönemi kapanmadan taklit ve tağşişle ilgili cezai yaptırımların çok yükseldiği, gerektiğinde meslekten mene kadar giden cezaları içeren bir paketle bu işi daha iyi bir noktaya getirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Son dönemde yaptıkları ifşalarla bu konuda hem üretici hem tüketici tarafından bir farkındalık yarattıklarına işaret eden Pakdemirli, "Geçenlerde İzmirli bir üreticimiz 'Sayın Bakanım Allah sizden razı olsun' dedi. 'Ne oldu?' dedim. Zeytinyağı üretiyor. Dedi ki 'Bizim 375 liralık zeytinyağını oteller almıyordu, 120 liralık karışık yağ alıyordu, şimdi hepsi sıraya girdi almaya başladılar. Çünkü siz ifşaları eksiksiz her ay yapıyorsunuz.' dedi. İşi sıkı takip edeceğiz, fırsatçılara, gıdadaki dolandırıcılara müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.(İLKHA)