Filistin topraklarındaki siyonist işgal devam ediyor. Son olarak, siyionist işgal rejiminin Beytülahim'in güneyindeki Nafiya Danyal’da 164 yeni yerleşim birimi inşa edeceği belirtildi.

Beytülahim'deki Duvara ve Yahudi Yerleşimine Karşı Mücadele Heyeti Bürosu'nun müdürü Hasan Bureyciye, Batı Şeria'daki Yahudi Yerleşim Merkezleri Meclisi'nin Beytülahim'in güneyindeki Nafiya Danyal Yahudi Yerleşim Merkezi'nde 164 yeni yerleşim biriminin inşa edilmesinin başlatılacağını açıkladığını dile getirdi.

Bureyciye, söz konusu yahudi yerleşim merkezindeki genişletme planının Nafiya Danyal Yahudi Yerleşim Merkezi'ne Nafiya Nof adında yeni bir yerleşim mahallesi eklenmesi amacına yönelik olduğunu vurguladı. Bu mahallenin de Hıdır ve Nahhalin beldelerindeki Filistinlilerden gasp edilecek araziler üzerine kurulması planlanıyor. Bunun için de Filistinlilerin onlarca dönüm tarım arazisi gasp edilecek.

Bureyciye, bu yerleşim planlarının Büyük Kudüs Projesi çerçevesinde yerleşim merkezlerinin genişletilmesi amacına yönelik olduğuna dikkat çekti.

Siyonist işgal rejimi, bu konudaki planlarını hayata geçirmek için de Coronavirus salgınının oluşturduğu ortamdan yararlanmaya çalışıyor. İşgalciler bu amaçla Filistinlilere ait geniş arazilere el koyuyorlar. Filistinlilere arazilerini boşaltmaları ve yerlerinden göç etmeleri için uyarı yazıları bırakıyorlar. (İLKHA)