Van Gölü'nde mültecileri taşıyan teknenin batması sonucu şu ana kadar 6 mültecinni cesedine ulaşırken, diğer mülteci ve batık keknenin bulunması için çalışmalar devam ediyor.

Van Gölü’nün Çarpanak Adası civarında yaklaşık 60 mültecinin bulunduğu iddia edilen tekne 27 Haziran'da battı.

Kendi tekneleriyle Van Gölü'ne açılan 2 kişiden uzun süre haber alınamaması üzerine kayıp ihbarının yapıldı.

Van Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kayıp ihbarını üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına ait gece görüşlü termal kameralı helikopter, İHA ve botlarla göl ve çevresinde arama tarama faaliyetine başlandığını açıklamıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da mültecileri taşıyan balıkçı teknesini arama çalışmalarını izlemek üzere dün Van'a gitmişti.

Bakan Soylu, tekne sahiplerinden Medeni Akbaş'ın yüzerek kurtulduğunu, gözaltına alındıktan sonra çelişkili ifadeler verdiğini belirtti.

Soylu, "Gerek bulundukları köylerle yapılan mülakatlar gerek muhtarla yapılan ve gerekse kendisiyle yapılan mülakatlarda teknenin içerisinde 55-60 civarında kaçak göçmenin bulunduğuna yönelik bir değerlendirmeye ulaşıldı."

Arama-kurtarma çalışmalarına bugün Jandarma Genel Komutanlığına bağlı sahil güvenlik ekipleri ile AFAD ekipleri devam etti.

Şu ana kadat 6 mültecinin cansız bedeni çıkarılırken batık teknede 55-60 civarında mültecinin olduğu belirtiliyor.

Kayıp ihbarını 18 saat sonra yapan Altınsaç Mahallesi muhtarı da açığa alındı.

Konuyla ilgisi olduğu belirtlilen 11 şüphelinin gözaltı işlemleri devam ediyor. (İLKHA)