Van Valiliği tarafından bayram öncesi ve sonrasında alınan kararlarla ilgili yapılan açıklamada, il merkezinde birçok alanda, cadde ve sokakta maskesiz dolaşmanın yasaklandığı belirtildi.

Valilik tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Pandeminin yayılmasının önlenmesinde maske takmak, sosyal mesafeye ve izolasyon kurallarına uymak büyük önem taşımaktadır. Ancak ilimizde özellikle il dışından gelen ve izolasyonda bulunan vatandaşlarımızın aile içinde sosyal mesafe kurallarına uymaması ve Coronavirus’le mücadele kapsamındaki yasakları ihlal etmeleri vaka sayımızın artmasına neden olmaktadır. Bu konuda vatandaşlarımızın daha duyarlı olması ve riski görmeleri toplum sağlığımız açısından önemlidir. Özellikle bayram alış-verişlerinde vatandaşlarımız kalabalık ortamlardan uzak durulmalı, sosyal mesafeye dikkat edilmeli ve maske takmalıdır.” denildi.

“Mezarlık ziyaretlerine kısıtlama getirildi.”

Yapılan açıklamanın devamında, İl Hıfzıssıhha Kurulunun, Ramazan Bayramı öncesi yaşanacak yoğunluğun bulaş riskini arttırma ihtimaline karşı önemli kararlar aldığı, alınan kararlar kapsamında bayram arifesinde yapılacak mezarlık ziyaretleri ile ilgili yasaklar getirildiği belirtildi.

Bu kapsamda; mezarlıklara maskesiz girilmesi ve toplu halde ziyaretlerin, mezarlık çevresinde seyyar satıcıların her türlü gıda ve yiyecek satışının, mezarlıklar içerisinde her türlü gıda ve yiyeceğin dağıtılmasının, kurumsal ve bireysel yardım toplanmasının, çocukların mezarlara su döküp harçlık-bahşiş alması/verilmesinin yasaklandığı ifade edildi. (İLKHA)