​Van merkezde Coronavirüs (Covid 19) salgınının yayılmasını engellemek amacıyla insanların yoğun olarak kullandığı noktalara bırakılan dezenfektan tünelleri, Van halkı tarafından yoğun ilgi görüyor.

Tünellerin sayısının arttırılması gerektiğini belirten Vanlılar, bu hizmetten gayet memnun olduklarını ve bu şekilde virüsün daha az kişiye bulaşma ihtimalinin olduğunu söylediler

Dezenfektan tünellerinin çok iyi bir hizmet olduğunu belirten Remzi Atilla adlı vatandaş, "Van'da böyle bir şeyi ilk defa görüyoruz. Vatandaşlar da faydalanıyor. Virüse karşı da daha iyi olur bu şekilde. Bu tünellerin sayısı arttırılırsa herkes de faydalanmış olur." dedi.

video

Bu tünellerin her köşe başına ve mahallelere de bırakılması gerektiğini ifade eden Esat adlı vatandaş, "Her mahallede, giriş çıkışlarda ve otobüs duraklarında da bu şekilde tünellerin bırakılması gerekiyor. Bu tür önlemler başından beri alınsaydı bugün yaşadığımız sıkıntılar yaşanmazdı." şeklinde konuştu.

Tünelin virüse karşı güzel bir önlem olduğunu belirten Deniz Çiçekdent adlı vatandaş, İnsanların dışarı çıkmalarının engellenmesi gerektiğini ifade ederek, "Van'da Coronavirüs 'ün olup olmadığı belli değil. Herkes dışarıda ve yetkililerin söyledikleri dinlenmiyor. Sokaklar insanlarla dolu bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Herkesin de uyarıları anlayışla karşılayıp evlerinde kalmaları gerekiyor. Allah bu hastalığa karşı herkesin yardımcısı olsun." dedi.

Ayrıca belediye yetkilileri, bu dezenfektan tünellerinin yoğun ilgi gördüğünü, her 2 saatte bir tüneldeki dezenfektan maddesinin bittiğini ve yeniden doldurduklarını belirterek, insanların bu tünellerden geçerken psikolojik olarak ta rahatladıklarını dile getirdiler. (İLKHA)