Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Kararı ile sağlık çalışanları, görevli olduğu sağlık kuruluşuna en yakın bulunan kamu sosyal tesislerinden ücretsiz yararlanabilecek.

Van İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Sağlık Bakanlığımız, koronavirüs (covid-19) ile yürütülen mücadele kapsamında, Fedakarca çalışan sağlık çalışanlarının hep yanındayız ve yanlarında olacağız. Kamuya bağlı sosyal tesislerden ücretsiz olarak yararlanmak isteyen personelimiz için Sayın Valimiz Mehmet Emin BİLMEZ’in destekleri ile İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilimiz bünyesinde görev yapan tüm sağlık çalışanları bu haktan yararlanacaktır.

Van hekim evi, Van İskele Öğretmen Evi, Van Çitören’de Diyanet işleri Başkanlığına bağlı Van Abdulhakim Arvasi Eğitim Merkezi TEİAŞ misafirhanesi ve tüm ilçelerdeki öğretmen evleri personelimize tahsis edilmiştir.Van genelinde Kamu misafirhanelerinde kalacak personellerimizin yemek ve diğer ihtiyaçları müdürlüğümüzce karşılanacaktır.

Doç.Dr. Sünnetçioğlu, fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımızın hep yanındayız ayrıca bu zorlu süreçte çalışanlarımızın mağdur olmaması için Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen taşıma hizmetlerinde servis ihtiyacını sağlanarak ücretsiz yararlanabilecek. Sosyal izolasyonun büyük önem kazandığı bu dönemde Van’daki sağlık çalışanları büyük bir özveri ile görevlerine 7 gün 24 saat aralıksız olarak devam etmekte olup hastalığın yayılmaması için önlemler alınarak sahada aktif olarak çalışmaktadır; hastanelerimiz bu sürece tamamen hazır bulunmaktadır.

Bu süreçte taleplerimizi uygulamaya koyan başta Sayın Valimiz Mehmet Emin BİLMEZ’e, İl Emniyet Müdürüne, Garnizon Komutanına İl Jandarma Komutanına, İl Milli Eğitim Müdürümüze ve diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yetkililerine sunmuş oldukları katkılardan dolayı Sağlık personelleri adına kendilerine teşekkür ediyor dedi.