24/3/2020 tarihli ve 2280 sayılı Cumhurbaşkanı kararına göre, sağlık çalışanları toplu taşıma araçlarından ve kamuya ait sosyal tesislerden ücretsiz şekilde yararlanabilecek. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Geçici bir madde ile yürürlüğe giren kararın detayları şöyle sıralandı:

"GEÇİCİ MADDE 78- COVİD-19 salgın hastalığının yayılmasının önlenmesine yönelik tedbirler kapsamında; sağlık hizmeti veren kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personel;

  1. İlgili belediye tarafından karar verilmesi şartıyla, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme ve şirketlerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden yararlanmada,
  2. Başkentray, Marmaray ve İzban seferlerinden yararlanmada,

31/5/2020 tarihine kadar (Bu tarih dahil), 8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kanunun birinci maddesinin birinci fıkrası hükmünden muaftır.

Birinci fıkra kapsamındaki sağlık personelinden, mesai kaybını önlemek, zaman tasarrufu sağlamak ve yapılacak çağrılara süratle icabet etmek amacıyla görevli olduğu sağlık kuruluşundan başka bir yere görevlendirilenler, kamuya ait sosyal tesislerden yararlanmada; 31/5/2020 tarihine kadar (Bu tarih dahildir) 4736 sayılı Kanunun birinci maddesinin birinci fıkrası hükmünden muaftır." (İLKHA)