​Filistin İslami Direniş Hareketi Sözcüsü Fevzi Berhum (HAMAS), özellikle de gittikçe yaygınlık kazanan Coronavirüs salgını ortamında Gazze'ye yönelik ablukanın sürdürülmesinin insanlık suçu olduğunu dile getirdi.

Filistin İslami Direniş Hareketi Sözcüsü Fevzi Berhum (HAMAS), yaptığı yazılı açıklamada, bu ablukanın sürdürülmesinin Gazze bölgesi ve ahalisi açısından arz ettiği tehlikelerden tamamen siyonist işgal rejiminin sorumlu olacağını ifade etti.

Berhum, bu ablukanın derhal durdurulması ve Coronavirüse karşı mücadele için gerekli olan bütün malzemelerin Gazze'ye sokulmasına imkân verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Filistin Yönetimi ve Muhammed İştiyye tepki gösteren Berhum, hükümetinin de Gazze'yi cezalandırma amaçlı uygulamalarından vazgeçerek ulusal duyarlılık sergileyen bir tavırla hareket etmesini ve Gazze'deki memurların, şehit ailelerinin, esir ve yaralıların maaşlarını ödemelerini talep etti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz pazar günü Gazze'ye giren iki kişide Coronavirüs tespit edildiğini açıklamıştı. (İLKHA)