Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, bütün insanlığı tehdit eden Corona virüs musibetine karşı yürütülen çalışmalar ve başvurulacak tedbirler konusunda açıklamalarda bulundu.

Filistin halkının daha önce de muhtelif sarsıntılar geçirdiğini belirten Heniyye, bu kez bütün dünya halklarıyla birlikte ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya gelindiğini, ilk kez böyle tüm halklarla ortak kaderi paylaştığı bir büyük sorunla karşı karşıya geldiklerini dile getirdi.

Heniyye, Gazze halkının esaret altındaki Kudüs'te, El-Halil'de, Selfit'te, Ramallah'ta, Beyti Sahur'da, Tulkerem'de, Eriha'da, Cenin'de ve bütün Batı Yaka bölgesinde yaşayan Filistin halkıyla birlikte ve dayanışma içinde olduğunu vurguladı. Filistin Yönetimi'nin bu hastalıkla mücadele için yürüttüğü tüm çalışmalara da destek verdiklerini belirtti.

Heniyye, kendilerinin bu hastalığın yayılmaya başlamasından itibaren bir genel seferberlik başlattıklarını ve sürekli yeni tedbirlerle hastalığın yayılmasını önlemeye çalıştıklarını belirtti. (İLKHA)