Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde çekildiği belirtilen görüntülerin ardından, hastanenin başhekimliği inceleme başlatılacağını belirtirken, konuşmayı yapan doktor da özür diledi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına verilen brifing sırasında gizli şekilde çekildiği görülen görüntülerde Uzman Doktor Güle Çınar'ın orada çalışan doktor ve hemşirelere Türkiye'de gelinen son durumu aktardığı görülüyordu.

video

Konuşmanın görüntülere yansıyan kısmında Çınar, "Kendinizi nasıl güvende hissedecekseniz öyle davranın ama malzemeleri çok dikkatli kullanmamız lazım çünkü görünüşe göre kötü başladık ve nasıl gideceğini bilmiyoruz. İtalya olmamayı umut ediyoruz. Aslında baya bir kontrollü gidiliyordu ama Umre işi mahvetti. Artık binlerle konuşabiliriz vaka sayısını. Binleri bulmaya başladı çünkü vakalar. Söylendiği gibi öyle yüzlerde falan değiliz artık. İstanbul çok fena, Ankara da fena başladı. Doğuda da var. Van'da da var. Kayseri'de var. Yurtdışından gelenler var. Önce kendimizi koruyacağız. Servilerde çalışacak olanlar için söylüyorum onların N95 tipi maske takmasına gerek yok ancak ne zaman ki hastaya aspirasyon gerekir o zaman..." ifadelerini kullanmıştı.

Bu iddiaların ardından hastanenin başhekimliği inceleme başlatılacağını belirtirken, konuşmayı yapan doktor da özür diledi.

Hekimlik "Bugün sosyal medyada dolaşan hastanemizle ilgili video görüntüsü hakkında Uz. Dr. G. Çınar'ın açıklaması ektedir. Konuyla ilgili inceleme başlatılmış olup gerekli uyarılar yapılmıştır. Kamuoyuna duyurulur." ifadelerini kullandı.

Uzman Doktor Güle Çınar'ın başhekimliğe yaptığı açıklama yazısı da kamuoyu ile paylaşıldı. Açıklama yazısında Çınar, "uykusuz ve yorgun" olduğunu, "bazı hatalı sözcükler kullandığını ve bunların farklı bir algıya yol açtığını" belirterek herkesten özür dilediğini açıkladı.

(İLKHA)