Haber Merkezi
Feqiye Teyran Kültür Sanat Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Takıs, Başkan Yardımcıları Servet Tan ve Semih Tan ile yönetim kurulu üyeleri Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe’yi ziyaret etti. Feqiye Teyran Kültür Sanat Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaretlerine devam ediyor. Dernek yönetimi, Ziraat Odası Başkanı Özgökçe’yi ziyaret ederek derneğin çalışmaları ve yeni projeleri hakkında bilgi verdi. Dernek Başkanı Muammer Takıs, 2017 yılında 7 ismin girişimi sonucu kurulan derneğin, birçok etkinlik yaptığını belirterek, “Derneğimizi kurduktan kısa süre sonra derneğin sistemini komisyonlara dönüştürdük. 7 ayrı komisyonla kentte kültür-sanat, spor, çevreci, hayvan hakları ve tiyatro gibi ekipler oluşturduk. Bu komisyonlar çerçevesinde birçok etkinliğe imza attık. Derneğimizle beraber hareket eden Van’da 350 gencimiz var. Bu gençlerin 200’nü lisanlı sporcu haline getirdik. Diğer 150 civarında gencimizi de sizlerin desteğiyle ‘Genç Çiftçi’ olmalarını istiyoruz. Bu gençlerimizin ziraat ile çiftçilikle uğraşmasını istiyoruz.” Dedi.
Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe de, gençlere yönelik her türlü faaliyeti, projeyi destekleyeceklerini ifade ederek, “ Ziraat Odası olarak her türlü öneriye, yeniliğe açığız. Biz gençlerimizin her zaman hayata dokunan, memleketlerine faydalı işler içinde olmalarını isteriz. Tarım ve Hayvancılık bölgemizin gerçeği. Gençlerimiz kendi köyünde kendi toprağında çiftçilik yapmak yerine maalesef düşük ücretlerle inşaatlarda çalışmayı yeğliyor. Bu duruma çok üzülüyorum. Talepleriniz bizim için değerlidir. Sizinle gençlerimize faydalı olacak projelerde çalışmak isteriz.
Odamıza bağlı tarımsal danışmanlık hizmeti veren mühendis arkadaşlarımız eliyle her türlü desteği vermeye hazırız.” Diye konuştu.
Tarım Danışmanı Emre Hakverir ise Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gençlere yönelik projeleri ile ilgili dernek yönetimine kapsamlı bilgi verdi.