Uluslararası yardım kuruluşu İHO-EBRAR, Umut Kervanı Vakfı aracılığıyla Van’ın Başkale ilçesine bağlı köylerde depremden etkilenen depremzedelere yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor.
İran’ın Khoy kentinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılıyor. Depremden etkilenen Özpınar, Güvendik, Kaşkol, Gelenler, Bölüpek ve Ömerdağı köylerine yardım ulaştıran İHO-EBRAR yetkilileri, tespit çalışmalarını tamamladıktan sonra ihtiyaç duyulan yardımları ulaştırmak için seferber olacaklarını ifade ettiler.
Umut Kervanı Vakfı aracılığıyla depremzedelere sıcak yemek, battaniye ve gıda yardımında bulunduklarını belirten İHO-EBRAR ve Van Umut Kervanı Vakfı Temsilcisi Sait Koç, hayırseverlerin bizlere ulaştırdığı yardımlar gelmeye devam ettikçe depremzedelere ulaştıracaklarını söyledi.
“İHO EBRAR’ın yardımlarını depremzedelere ulaştırıyoruz”
Van Umut Kervanı Vakfı Temsilcisi Sait Koç, “Van Umut Kervanı aracığıyla bizlere ulaştırılan İHO EBRAR’ın yardımlarını depremzedelere ulaştırıyoruz. Allah-u Teala kendilerinden razı olsun. Hayırseverlerin yaptıkları yardımları depremzedelere ulaştırmak için bizler şu an Gelenler köyündeyiz. Gelenler köyünde birçok mağduriyet olayını tespit ettik. İnsanların barınma ihtiyaçları ilk sıkıntı olarak karşımıza çıktı. Hayvan barınakları noktasında da büyük bir sıkıntı yaşandığını tespit ettik. Bizler de tespit ettiğimiz sıkıntıları gidermek adına battaniye ve giyim gibi yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz. Bunun dışında 1500 kişiye sıcak yemek dağıtıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yaralılara da Allah’tan şifalar diliyoruz.” temennisinde bulundu. İLKHA