Peygamber Sevdalıları Vakfı, 25 Şubat Salı günü başlayacak olan mübarek üç aylar ve 27 Şubat tarihinde idrak edilecek olan Regaib Kandili ile ilgili yazılı bir mesaj yayımladı.

Allah'a hamd ve Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'e salat ve selam ile başlanan mesajda, üç ayların günahlardan arınmak için büyük bir fırsat olduğu vurgulandı.

Üç aylar vesilesiyle, bize her yıl manevi olarak yenilenmek için bir fırsat verildiği hatırlatılan mesajda, "Üç aylar, yenilenme fırsatı olarak bizlere verilen mübarek aylardır. Bu mübarek aylara bu yıl da erişmenin sevinci ve şükrü içerisindeyiz. Bu mübarek süreç, bu yıl 25 Şubat 2020 Salı günü başlayıp 27 Şubat Perşembe günü Recep, Şaban ve Ramazan aylarının müjdeleyicisi, Allah'a olan rağbetimizi artıran Regaip Gecesi ile devam edecek, sonu bayram ile ödüllendirilen kutlu bir yürüyüş ile nihayete erecektir." denildi.

Açıklamada, "Üç aylar, yüreklerimizi tövbe ve istiğfarla, irili-ufaklı hata ve günahlarımızdan temizlenmek, daralan ruhlarımızı iman ferahlığı ile ferahlatıp kulluk bilincimizi tazelemek ve Rahman'ın rızasını celbetmek için imkânlarla dolu kutlu bir zaman dilimidir. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) 'Allah'ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a kavuştur!" diye dua etmiştir. Bizler de böyle dua etmekle birlikte her ayı bir önceki aya nispetle, daha çok verimli geçirmek, farkındalıklarımızı artırıp salih amellerle içini doldurabildiğimiz, dosdoğru yolda yürüme çabası ve azminde olduğumuzda, işte o zaman üç aylar bizler için mübarek olup hayatlarımız da bereketlenecektir. Aksi halde bu günler de sıradan bir gün gibi hakkıyla istifade edilmeden geçecek ve bizi hayır üzerine inşa edemeyecek ve dönüştüremeyecektir." ifadelerine yer verildi.

Mübarek üç ayların vesile kılınarak arınmak gerektiği belirtilen açıklamada, şu tavsiyelerde bulunuldu:

1. Nefislerimizi hesaba çekmeliyiz.

2. Yaşamımızı nerede, nasıl ve kimlerle geçirdiğimizin hesabını yapmalıyız.

3. İbadetlerimizi eksikleriyle beraber kendi iç dünyamızda bir mizana koyup farkındalığımızı artırmalıyız.

4. Bu bereketli zamanları bir imkân ve nimet bilmeliyiz.

5. Bilinçlerimizi yenilemek için niyet etmeliyiz.

6. Hayatımızda kayıtsız-şartsız Allah'tan başka ne varsa hepsini bertaraf etmeliyiz

7. Giyeceğimiz en güzel elbisenin takva elbisesi olduğunun farkına varıp ahlakımızı düzeltmeli, tavır ve davranışlarımıza daha fazla dikkat etmeliyiz.

8. Allah ile irtibatımızın canlı delili olan namazlarımızın bizleri her türlü çirkinlikten uzak tuttuğuna inanıp namazlarımıza itina göstermeliyiz.

9. Kur'an'ın, yeryüzüne indirilmesiyle bereketlenen Ramazan ayını ve kıymet bulan Kadir Gecesinden en hayırlı şekilde istifade edilmeli.

10. Kur'an-ı Kerim'i daha çok okumak, anlamak ve anlatmak için programlar yapmalı ve uygulamalıyız.

11. Mübarek üç aylarda Kur'an-ı Kerim'in pratiği olan Allah Resul'ünün sünnet-i seniyyesini takip edelim ki yanlış ve batıl yollara sapmayalım.

12. Yine üç aylar vesilesiyle imanımızın bizleri bir arada topladığı kardeşlerimizin dertleri ile dertlenmeli, kan ağlayan coğrafyamızın sesini derinden hissedip sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz.

13. İdrak edeceğimiz bu mübarek üç aylar; Rabbimize, ailemize, çocuklarımıza ve bütün insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızı hatırlatmalı; hata, ihmal ve kusurlarımızdan dönmemize, gaflet uykusundan uyanmamıza vesile olmalıdır.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından yayımlanan mesajla tüm İslam âleminin mübarek üç ayları ve Regaib Kandili tebrik edilerek hayırlara vesile olması temennisinde bulunuldu. (İLKHA)