Üç ayların gelişiyle ilgili açıklamalarda bulunan İTTİHAD-UL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Remzi Uçar, üç ayları fırsat bilip ibadetlerimize önem vermemiz gerektiğini vurguladı.

Uçar, "Üç aylar mübarek olduğundan Allah-u Teâlâ Recep, Şaban ve Ramazan ayında bizlere diğer aylarda olduğu gibi bu aylarda daha fazla fırsatlar vermektedir. Bu aylar; rahmetin, mağfiretin ve tövbe kapılarının açıldığı aylardır." dedi.

"Üç aylarda bol bol Kur'an-ı Kerim okuyup zikir ve ibadetlerimize önem vermemiz gerekir"

Üç aylarda Müslümanlara tavsiyede bulunan Uçar, "Üç aylar; bereket ayları olduğu için Müslümanların, bu ayları değerlendirip her gün tövbe ve istiğfar etmesi lazım. Bu aylarda yine bolca Kur'an-ı Kerim okuyup zikir ve ibadetlerimize önem vermemiz gerekir. Çünkü Peygamber Efendimiz bu ayları zikir ve ibadetlerle geçirmiştir. Peygamber Efendimiz, bir hadis-i şerifinde, 'Kim Ramazanın hayrına inanarak onu ibadetle geçirirse Allah-u Teala onun geçmiş günahlarını affeder.' buyurmuştur." ifadelerini kullandı.

video

Uçar, "Bu ayları tefekkürle geçirmemiz gerekir. Yine bu aylarda yapılan hayırların sevabı fazla olduğundan dolayı tassaduk ve infakta bulunmamız, zekatlarımız varsa o zekâtları bu aylar içerisinde çıkarmaya gayret etmemiz lazım. Bu aylar içerisinde ihtiyaç sahiplerini, kimsesizi gözetmemiz gerekir. Rabbim bu ayları bizlere İslam alemine hayırlara vesile kılsın." şeklinde konuştu. (İLKHA)