Haber Merkezi
Van’ın Tuşba Belediyesi tarafından açılan Cicim Kursu’na katılan 12 işitme engelli kursiyer, hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine destek oluyorlar.
Tuşba Belediyesi’nin Van turizmine kazandırdığı Geleneksel Van Evleri’nde İŞKUR destekleri ile açtığı Cicim Kursu işitme engelliler için umut kapısı oldu. Engellilerin kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak amacıyla açılan kursa katılanlar, sosyalleşmenin yanı sıra mesleki beceri ve hobi kazanma olanağı buluyor.
Açılan kursu ziyaret ederek işitme engelli kursiyerler tarafından dokunan cicimleri inceleyen Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman; kursun engellilerin sosyal ve ekonomik hayata katılmalarını sağlamaya dönük olduğunu söyleyerek, engellilerin halkla iç içe olması, kendilerini öteki vatandaşlarla aynı görmelerini sağlamak amacı güden bir proje olduğunu kaydetti.
Asıl amaçlarının engellileri meslek sahibi yapmak olduğunu vurgulayan Akman, “Bu engelli kardeşlerimiz daha sonra kendi başlarına Cicim tezgâhları ile beraber belki işletmeler kuracaktır. Hem hediyelik hem de turizme yönelik eşyalar yapacaklar. İnşallah faydalı olacaktır” dedi.
Tuşba Belediyesi ekipleri tarafından servis ile evlerinden alınan kursiyerlere, yaklaşık 4 ay sürecek olan kurs boyunca İŞKUR aracılığı ile günlük 40 lira da harçlık verilecek.