Alaattin Güçlü/Vanolay
Van'da düzenli olarak esnaf ziyaretleri yapan HÜDA PAR İl Başkanlığı, bu kapsamda mali müşavir ve su tesisatçısı esnafını ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.
HÜDA PAR Van il Başkan Yardımcısı Faruk Tasan ve beraberindeki heyet, mali müşavirleri ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında sorun ve sıkıntılarını dile getiren mali müşavirler, yılbaşından itibaren yürürlüğe giren e-arşiv uygulamasıyla ilgili konuşarak bu uygulamaya ne devletin ne de esnafın hazır olduğunu ve bu uygulamaya geçişte acele edildiğini dile getirdi.
Mali müşavirler, e-arşiv uygulamasıyla bütün işlemlerin elektronik ortamda yapıldığını, bunun da birçok esnafı mağdur ettiğini ifade etti.
Birçok esnafın bilgisayar kullanmayı bilmediğini ve bu uygulamadan dolayı sıkıntı çekeceğini de dile getiren esnaf, bu sıkıntının çözülmesi gerektiğini söyledi.
Ayrıca Van'da çok sayıda muhasebeci olduğunu söyleyen mali müşavirler, bu uygulamanın işleri kötü manada etkilediğini belirtti.
"TOPLUMUN HÜDA PAR'A İHTİYACI VAR"
Toplumun HÜDA PAR'a ihtiyacı olduğunu dile getiren esnaf, kırsal bölgelerin de ziyaret edilmesi gerektiğini ifade etti.
HÜDA PAR olarak genel manada bütün Van esnafını ziyaret edeceklerini ifade eden Tasan, esnafın yanında olduklarını ve sıkıntılarına çözüm noktasında ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Yaptıkları ziyaretleri sosyal medya hesapları üzerinden paylaşan heyet, böylece esnafın sıkıntılarının yetkili mercilere ulaşmasını sağlıyor.