Haber Merkezi

Van Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri Çaldıran ilçesinde hamile kadına ulaşmak için kar savurma aracı kullandı.

Çaldıran ilçe merkezine 31 kilometre uzaklıktaki Akbaşak mahallesinde çocuğu ters döndüğü için doğumu gerçekleşemeyen 38 yaşındaki Fatıma Hasar’ın imdadına karla mücadele ekipleri yetişti. Yer yer 1 metrelik karda iş makineleri yolu açmakta zorlanınca devreye kar savurma aracı girdi. Yaklaşık 4 saatlik zorlu bir çalışma ile evinden alınan hamile kadın, Van’a sevk edilmek üzere Kilimli Mahallesindeki UMKE ve 112 sağlık ekiplerine teslim edildi. Erciş Hastanesine kaldırılan kadının tedavi altına alındığı öğrenildi.

Ayrıca Saray ilçesi Koçbaşı mahallesinde yüksek ateş ve kusma şikâyetiyle 112 sağlık ekiplerini arayan 2 yaşındaki Semih Cansever’in yakınları yardım istedi. Yolu kapalı olan mahalleye ulaşmak için karla mücadele ekipleri devreye girdi. 3 saatlik bir çalışma ile sağlık ekipleri mahalleye ulaştırıldı. İlk müdahalesi evde yapılan çocuk, Özalp Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öte yandan Özalp ilçesi Kırçalı ve Savatlı mahalleleri ile Başkale ilçesinde hasta almaya giderken karda mahsur kalan 112 sağlık ekipleri de Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri tarafından kurtarıldı.