Haber Merkezi
İl genelinde dün öğlen saatlerinden itibaren yağmaya başlayan ve etkisini giderek arttıran kar yağışı sebebiyle İpekyolu Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri ilk andan itibaren karla mücadele çalışmalarına başlattı.
İpekyolu Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, il genelinde dün öğlen saatlerinden itibaren yağmaya başlayan ve devam eden kar yağışı sebebiyle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yer yer 1 metreyi aşarak hayatı olumsuz yönde etkileyen kar ve buzlanmalardan vatandaşlarımızın daha az etkilenmesi amacıyla ilk andan itibaren çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Bu amaçla İpekyolu Belediyesi karla mücadele ekipleri etkili bir çalışma yapabilmek için belediyenin tüm müdürlüklerden aktarılan 400 kişilik personel ve 55 iş makinasıyla gerek merkez ana arterler ve tali sokaklarda gerekse kırsal mahallelerde kar küreme, tuzlama ve kaldırımlarda biriken karları temizleme çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.
Zorunlu haller dışında vatandaşların, çalışmaların daha iyi bir şekilde yapılabilmesi ve yağan kardan dolayı zarar görmemesi adına özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları, ulaşımda özel araçların yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmesinin büyük önem arz ettiği bildirildi.
Ayrıca Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başkanlığında il merkezi ve ilçelerde olası bir olumsuzluğun önlenmesi ve anında müdahale edebilmesi için ‘Kriz Merkezi’ kuruldu.
Kriz merkezinde Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi, Tuşba Belediyesi, Edremit Belediyesi Başkanlıkları, AFAD, UMKE, Jandarma, Karayolları, Emniyet Müdürlüğü ve VEDAŞ’tan temsilciler 24 saat görev yaparak acil durumlara müdahale etmesi planlanmaktadır.
Kriz Merkezi Telefon Numaraları:
Valilik: 0432 486 55 30
AFAD:122
Büyükşehir Belediyesi: 444 44 65
İpekyolu Belediyesi: 444 71 60
Edremit Belediyesi: 0432 312 21 53
Tuşba Belediyesi: 0432 214 00 90