Van Bahçesaray yolunda yaşanan çığ felaketinde yaralanan vatandaşları HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın ve beraberindeki heyet hastanede ziyaret etti.
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan, Van İl Başkanı Rasim Saygın çığ felaketinden dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet temennisinde bulundu.
Saygın; “Önceki gün akşam saatlerinde maalesef Bahçesaray ilçemizde meydana gelen çığ faciası neticesinde yol açma çalışmasında görev yapan bir kepçe operatörü ile 13 vatandaşımız çığ altında kaldı. Bu faciada 5 vatandaşımız yaralı olarak kurtarıldı. Maalesef 6 kişi hayatını kaybederken henüz iki kişiye de ulaşılamadı. Biz ilk facianın üzüntüsünü yaşarken maalesef bir acı haber daha aldık. Çığ altında kalan vatandaşlarımızın arama faaliyetleri devam ederken maalesef öğlen saatlerinde ikinci bir çığ faciası yaşandı. Resmi ve sivil ekiplerin üzerine tekrar çığ düştüğü haberini üzülerek aldık. Onlarca kişinin çığ altında kaldığı ve yeniden arama çalışmalarına başlandığı haberini aldık. Aldığımız son güncel bilgilere ikinci faciada 33 kişi hayatını kaybederken 63 kişide yaralandı. Çığ altında kalan ve halen ulaşılamayan diğer vatandaşlarımızın sağ salim kurtarılması için Allaha dua ediyoruz. Bu bir felakettir. Çığ altında kalan vatandaşlarımızın kurtarılması için devletin bütün imkânlarının seferber edilmesi gerekmektedir. Umuyoruz ki vatandaşlarımız sağ salim kurtarılırlar. Bütün vatandaşlarımıza hem baş sağlığı hem de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” İfadelerini kullandı.