İçişleri Bakanı Soylu, Elazığ'daki depremde ağır hasar alan ve yıkılacak evler için 30 bin lira, acil kira ödeneği olarak da 11 bin lira olmak üzere toplam 41 bin lira verileceğini açıkladı.

İçişleri Bakan Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile birlikte depreme ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Elazığ Valiliği'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ağır hasarlı ve yıkılacak evler için 30 bin lira, acil kira ödeneği olarak da 11 bin lira olmak üzere toplam 41 bin lira verilecek. Orta hasarlı evler için hemen 5 bin lira acil yardım ödeneği, 27 bin lira uzun vadeli faizsiz güçlendirme kredisi vereceğiz." dedi.

Günlük olarak Elazığ ve Malatya'da 50 bin kumanya dağıtılacağını belirten Soylu, 24 bin 402 çadırın bölgeye sevk edildiğini, 400 adet de genel maksatlı çadırın sevk edildiğini belirtti. Soylu, şu ana kadar 45 barınma alanı belirlediklerini de sözlerine ekledi.

Bakan Soylu, deprem nedeniyle 35'i Elazığ'da, 4'ü Malatya'da olmak üzere 39 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da depremde yaralanan 86 vatandaşın tedavilerinin sürdüğünü kaydetti. Koca, bu yaralılardan 18'inin yoğun bakım servisinde olduğunu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını belirtti.

Özellikle çadırlarda ve yerleşim yerlerinde acil ikinci basamak sağlık hizmeti vermek üzere yaygın sahra üniteleri açmaya başladıklarını ifade eden Koca, "Bütün ilçelerde mobil sağlık ekipleri hizmet vermeye devam ediyor. İl merkezinde acil ikinci basamak sahra üniteleri var. Bunları daha da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Taburcu ettiğimiz hastalara evde bakım hizmetine başladık. Çadır ve toplu alanlarda kronik hastaların tespitini ve ilaca erişimini sağladık. Ayrıca psikososyal destek planlandı." diye konuştu. (İLKHA)