Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Çin'den gelen yolcuların termal kameralarla taramasına başladık. Şu ana kadar havalimanındaki taramalarda şüpheli vakaya rastlamadık." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, havalimanında yapılan taramalarda koronavirüs vakasına rastlanmadığını belirterek, "Virüs koronavirüs ailesinden ve daha önce insanlarda görülmeyen yeni bir alt tip. Bu yüzden ciddiyetle ele alınması gereken bir halk sağlığı meselesi olarak gündemimizde. Başta havaalanları olmak üzere önlemlerimizi aldık. Virüsün farklı ülkelere yayılması üzerine risk değerlendirme toplantısı yaptık. Kurulun tavsiyeleri doğrultusunda önlemlerimizi hayata geçirmeye başladık. Hastalıkla alakalı gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Bakan Koca, "Çarşamba günü Çin'den gelen yolcuların uçaktan inişte termal taramalarına başladık. Hastaneye başvuran Çin uyruklu bir kişi Wuhan'dan geldiği öğrenilince tedbiren diğer hastalardan izole edildi. Hastanın genel durumu iyi olmakla birlikte biz bunu şüpheli vaka olarak kabul ettik. Süreyyapaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevke dilerek negatif basınçlı gözlem odasında tedavi altına alındı. Diğer yolcuların hiçbirinde herhangi bir bulguya rastlanmadı. Wuhan'dan gelen Çinli hastayı bu sabah Çin'e sevk ettik. Çinli turisti özel ambulans uçakla Çin'e gönderdik. Nitekim kafiledeki diğer yolcular uçakla ülkelerine döndü.

Biz her ihtimale karşı bu yolcuyu 36 saat gözlem atında tuttuk. Bizim şüpheli, vaka olarak değerlendirdiğimiz hastanın ülkesine dönme talebi üzerine bu sabah ülkesine gönderdik. Şüpheli vaka her ne kadar ülkesine dönmüş olsa da bu kişinin korunmasız yakın temasta olduğu kişileri taramadan geçiriyoruz. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmasını gerektiren bir durum yok." vurgusunu yaptı. (İLKHA)