Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 24 dereceyle Ağrı'da kaydedildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı bölgede, gece ve sabah saatlerinde buzlanma, don olayı, yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 24, Kars'ta 21, Ardahan'da 16, Erzurum'da 15, Erzincan'da 8 ve Iğdır'da 6 derece ölçüldü.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklığın ise Erzincan'da 5, Iğdır'da 3, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 2, Ardahan'da 3, Kars'ta 5 ve Ağrı'da 6 derece olması bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don hadisesinin yanı sıra pus beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmasını uyarısında bulundu.

Ağrı'da soğuk hava nedeni ile işyeri camları buz tuttu. Esnaflar buz tutan camları temizlemek ve buzu eritmek için çaba sarf etti.

Esnaflardan Cengiz Ergül, eksi 25 derecenin meydana getirdiği şartlardan dolayı mücadele içinde olduklarını, camlardaki buzu eritmek için yaktığı sobanın fayda vermediğini söyledi.

Ağrı'nın Hamur ilçesinde ikamet eden bir vatandaş ise sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı "Eve girmek isteyen hayalet dondu" başlıklı paylaşımı tebessüm ettirdi.

Bir evin çatısından damlayarak insan şeklini anımsatan donmuş suyun paylaşımı sosyal medya hesaplarında yoğun ilgi gördü. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)