​Anayasa Mahkemesi'nin Wikipedia kararının resmî gazetede yayınlanmasının ardından Wikipedia'nın erişime açılması için gözler, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) çevrildi.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Wikipedia'nın erişime kapatılmasını hak ihlali sayan kararının gerekçesi Resmî Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Bu gelişmeyle birlikte Wikipedia'nın yeniden erişime açılması için süreç başlamış oldu. Anayasa Mahkemesi, oy çokluğu ve 6 üyenin karşı oy yazısıyla alınan kararı Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne de gönderdi.

Kararın, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) ulaşmasının ardından Wikipedia'nın Türkiye'de erişime açılması bekleniyor.

İnternet ansiklopedisi Wikipedia'nın sahibi Wikimedia Vakfı, erişim yasağı nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunmuştu.

Anayasa Mahkemesi Wikipedia'nın kapatılması kararının gerekçesinde, demokratik toplum düzeninin gereklerine uymadığı vurgulanmış ve Wikipedia'nın kapatılmasını haklı gösteren vahim nitelikte bir içerik olmadığı belirtilmişti.

İhlal kararı, 6'ya karşı 10 üyenin oyuyla alınmıştı. (İLKHA)